Hyppää sisältöön

Ammattilaisille

Ammattilaisille suunnatulta sivulta löydät tietoa Hyvinvoinnin polkujen käynnissä olevasta hanke- ja juurrutustyöstä hyvinvointialueilla. Sivulta löydät myös hyvinvointipolkujen tulostettavat materiaalit. Ota maksuttomat materiaalit käyttöön oman alueesi tai toimipaikkasi asiakasviestinnässä.

Hyvinvointipolkujen juurrutustyö | Työpajat | Tietoiskut ja webinaarit | Tulosta materiaalia

Hyvinvoinnin polkujen kehitystyö

Diabetesliiton Hyvinvoinnin polut on rakennettu Diabetesta sairastavan hyvinvoinnin polku -hankkeessa syksyllä 2021 suoritetun digikyselyn (n=4635) ja kohderyhmähaastaateluiden (n=29) perusteella. Polut sisältävät luotettavaa tietoa sekä arjen omahoitoa tukevia työkaluja diabetesta sairastaville, heidän läheisilleen sekä diabetesriskissä oleville.

Tutustu Hyvinvoinnin polkuihin

Katso videolta Hyvinvoinnin polkujen esittelyvideo. Voit käyttää videota myös oman organisaatiosi sisäisissä tilaisuuksissa, kun haluat ohjata työyhteisösi muita ammattilaisia Hyvinvoinnin polkujen käyttöön.

Hyvinvoinnin polut soveltuvat myös diabetesta työssään kohtaavien ammattilaisten ohjaus- ja neuvontatyökaluksi.

Lisätietoa kehittämishankkeesta


Hankeyhteistyö hyvinvointialueiden kanssa

Hyvinvoinnin polku -hankeessa on tehty yhteistyötä kahdentoista eri Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen ja Helsingin kanssa elokuusta 2021 alkaen. Jo valmistuneita hyvinvointipolkuja juurrutetaan diabetesta sairastavien, diabetesriskissä olevien ja heidän läheistensä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön yhteistyöalueiden omien kehittämistoimien kautta.

Hyvinvointipolkujen juurrutustyö

Hyvinvoinnin polkujen juurrutus yhteistyöalueiden palveluvalikoimaan on käynnissä. Jokaisella omahoidon osa-aluesivulla on oma verkko-osoitteensa (URL-osoite), joten polkujen linkittäminen onnistuu mutkattomasti.

Kun käytät polkuja omalla alueellasi, informoi Hyvinvoinnin polku -hankkeen työntekijöitä. Halutessasi saat käyttöösi polkuihin liittyvää kuvitusta. Lisäksi polkuihin liittyvissä linkityksissä on hyvä mainita Diabetesliitto. Olethan hanketyöntekijöihin yhteydessä myös, jos löydät esimerkiksi toimimattomia linkkejä.

Katso esimerkkejä hyvinvointialueilla tehdystä juurrutustyöstä ja hyvistä käytännöistä


Hankealueiden yhteiset työpajat

Työpajaan ovat tervetulleita hyvinvointialueiden diabeteksen kehittämistyössä mukana olevat sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäjät ja ammattilaiset. Voit myös jakaa tietoa työpajasta eteenpäin omalla alueellasi kehittämistyössä mukana oleville henkilöille.

Tule mukaan työpajaan 25.4.2023

Seuraava työpaja järjestetään Teams-yhteydellä 25.4.23 klo 13–14.30​. Työpajan aiheina ovat digitaaliset ratkaisut diabetesriskin tunnistamisessa ja hoitoon ohjautumisessa sekä Hyvinvoinnin polkujen käyttö ryhmätoiminnan tukena. Työpajassa saat myös mahdollisuuden jakaa omia oivalluksiasi diabeteksen hoidon alueellisesta kehittämisestä.

Lisätietoa työpajoista


Hyvinvoinnin polku -tietoiskut ja webinaarit

Vuonna 2023 sinulla on mahdollisuus järjestää maksutomia tietoiskuja tai webinaareja omassa työyhteisössäsi tai oman alueesi ammattilaisille yhteistyössä Hyvinvoinnin polku -hankkeen kanssa. 

Etätilaisuuksissa esittelemme Hyvinvoinnin polkuja ja niiden käyttömahdollisuuksia työssään diabetesta sairastavia kohtaavien sote- ja liikunta-alan sekä elintapaohjauksen ammattilaisten ohjaus- ja neuvontatyökaluna. 

Esimerkkejä Teams-yhteydellä toteutettavien esiteltyjen sisällöistä

Tietoisku (15 min) esimerkiksi koko tiimin kuukausipalaverissa

  • Tiivis tietoisku Hyvinvoinnin poluista 
  • Tutustutaan Diabetespolut-sivustoon

Webinaari (30 min) esimerkiksi alueen diabeteshoitajien kuukausikokouksessa

  • Hyvinvoinnin polut hanke ja hankkeen kehitystyö (5 min)
  • Eri polkujen esittely, vinkkejä polkujen käyttöön (20 min)
  • Kysymyksiä ja keskustelua (5 min)

Yhdessä voimme pohtia myös laajempien kokonaisuuksien toteuttamista. Lisäksi sisältöä ja esitystä voidaan painottaa tiettyihin polkuihin alueiden tarpeiden mukaan.

Ota rohkeasti yhteyttä hankkeen suunnittelijoihin ja kysy lisää.

Suunnitellaan yhdessä juuri teidän alueelle sopivin kokonaisuus.  


Tulosta hyvinvointipolkujen materiaalia käyttöösi

Materiaalit ovat maksuttomia ja vapaasti tulostettavia. Materiaaleihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä hankkeen viestintäsuunnittelijaan (tanja.kulmala(a)diabetes.fi).

Hyvinvoinnin polut – taskukokoinen esite 80 x 140 mm

Diabetespolkujen taskukokoisen esitteen etusivulla henkilö sinisessä t-paidassa pohtivan näköisenä.

Taskukokoinen (80 x 140 mm, pdf) esite Hyvinvoinnin poluista jaettavaksi asiakkaille esim. vastaanottojen aulatiloissa tai erilaisissa tapahtumissa.

Hyvinvoinnin polut -juliste A3

Painokelpoinen värikäs juliste (A3, pdf) esim. vastaanottojen aulatiloihin, infotauluille tai erilaisissa tapahtumissa käytettäväksi.

Hyvinvoinnin polut -juliste A3

Tulostettava juliste Hyvinvoinnin poluista (A3, pdf). Julisteessa myös lyhyt tekstiosuus Hyvinvoinnin poluista. Tulosta materiaali esim. vastaanottojen aulatiloihin, infotauluille tai käytä erilaisissa tapahtumissa.

Hyvinvoinnin polut -juliste A4

Tulostettava esite Hyvinvoinnin poluista (A4, pdf). Tulosta materiaali esim. vastaanottojen aulatiloihin, infotauluille tai jaa materiaalia erilaisissa tapahtumissa.

Hyvinvoinnin polut -kuvat sähköisille infotauluille

Viesti Hyvinvoinnin poluista sähköisillä infotauluilla. Katso esimerkkikuvia ja kysy kuvista ja muista kuvamahdollisuuksista lisää Tanjalta (tanja.kulmala(a)diabetes.fi). Kuvien koko 1920×1080.

Muista myös Diabetesliiton materiaalit


Haluatko mukaan hankeyhteistyöhön?

Hanketoiminta jatkuu vuodelle 2024. Tämän jälkeen Diabetesliitto huolehtii polkujen ylläpidosta ja päivittämisestä.

Hankeyhteistyöhön ehtii edelleen mukaan. Kysy lisätietoa yhteistyöstä ja hankkeen toiminnasta (sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)diabetes.fi):

  • suunnittelija Tuulikki Salminen
  • viestintäsuunnittelija Tanja Kulmala

Hankeyhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Hyvinvointialueyhteistyön lisäksi hankkeessa on tehty yhteistyötä myös erilaisten valtakunnallisten toimijoiden kanssa. Löydät mukana jo olevat yhteistykumppanit alla olevasta kuvasta.


Tilaa hankkeen uutiskirje