Hyppää sisältöön

Ammattilaisille

Ammattilaisille suunnatulta sivulta löydät tietoa Hyvinvoinnin polku hankkeesta. Sivulta löydät myös esimerkkejä yhteistyöalueille järjestettävistä maksuttomista webinaareista , vinkkejä sivuston linkittämiseen sekä hyvinvointipolkujen tulostettavat, asiakasviestintään suunnatut, materiaalit.

Hyvinvointipolkujen juurrutustyö | Tietoiskut ja webinaarit | Tulosta materiaalia


Hyvinvoinnin polkujen kehitystyö

Diabetesliiton Hyvinvoinnin polut on rakennettu Diabetesta sairastavan hyvinvoinnin polku -hankkeen syksyllä 2021 suorittaman digikyselyn (n=4635) ja kohderyhmähaastattelujen (n=29) vastausten perusteella. Poluille on kerätty luotettavaa tietoa diabeteksesta ja diabetesriskistä sekä arjen omahoitoa ja hyvinvointia tukevia työkaluja diabetesta sairastaville ja heidän läheisilleen sekä diabetesriskissä oleville. Hankkeessa on tehty yhteistyötä useiden hyvinvointialueiden kanssa elokuusta 2021 alkaen.

Hyvinvoinnin polut toimivat myös diabetesta sairastavia työssään kohtaavien ammattilaisten ohjaus- ja neuvontatyökaluna.Tutustu Hyvinvoinnin polkuihin

Alta löydät Hyvinvoinnin polkujen esittelyvideon. Voit hyödyntää videota myös oman organisaatiosi viestinnässä tai sisäisissä tilaisuuksissa, kun haluat ohjata työyhteisösi ammattilaisia Hyvinvoinnin polkujen käyttöön.

Kohderyhmille suunnattujen polkujen etusivu löytyy osoitteesta www.diabetespolut.fi


Hyvinvointipolkujen linkittäminen

Jokaisen hyvinvointipolun omahoidon osa-aluesivulla on oma verkko-osoitteensa (URL-osoite). Näiden avulla polkujen linkittäminen onnistuu mutkattomasti esimerkiksi oman alueesi verkkosivuille tai sähköisille palvelupoluille. Linkityksen voi tehdä joko eri hyvinvointipolkujen pääsivulle tai mille tahansa alasivulle.

Kun käytät polkuja omalla alueellasi, laitathan viestiä Hyvinvoinnin polku -hankkeen työntekijöille. Halutessasi saat käyttöösi meiltä myös polkuihin liittyvää kuvitusta. Lisäksi on toivottavaa, että polkuihin liittyvissä linkityksissä mainitaan Diabetesliitto. Olethan hanketyöntekijöihin yhteydessä myös, jos löydät sivustolta esimerkiksi toimimattomia linkkejä.

Hankeyhteistyö hyvinvointialueiden kanssa

Polkuja on tällä hetkellä hyödynnetty esimerkiksi osana hyvinvointialueiden alueiden omia verkkosivustoja, palvelupolkuja sekä chatbot-palveluita. Allaolevassa kuvassa olevia merkkejä klikkaamalla löydät lisätietoja polkujen käyttöönotoista.


Hankealueiden yhteiset työpajat

Hankkeessa on järjestetty ammattilaisille suunnattuja työpajoja, jotka ovat koonneet yhteen hyvinvointialuiden diabeteksen hoidon kehittämistyössä mukana olevia ammattilaisia. Työpajoissa on kuultu alustuksia hyvinvointialueilla tehdystä kehittämistyöstä ja hyviksi havaituista käytännöistä. Löydät lisätietoa työpajoista klikkamalla allaolevan kuvan sinisiä merkkejä.

Lisätietoa työpajoista


Hyvinvoinnin polut -tietoiskut ja webinaarit

Järjestämme myös maksuttomia Teams- tietoiskuja tai webinaareja, joissa esittelemme Hyvinvoinnin polkuja ja niiden käyttömahdollisuuksia ammattilaisten ohjaus- ja neuvontatyökaluna tai polkujen kohderyhmille. Jos mietit tilaisuuden järjestämistä omassa työyhteisössäsi, oman alueesi ammattilaisille tai kohderyhmille, olethan yhteydessä hanketyöntekijöihin. Suunnitellaan yhdessä teidän tarpeisiin sopiva tilaisuus! 

Esimerkkejä Teams-yhteydellä toteutettavien esiteltyjen sisällöistä

Tietoisku (15 min)

  • Tiivis tietoisku Hyvinvoinnin poluista 
  • Tutustutaan Diabetespolut-sivustoon

Webinaari (30 min)

  • Hyvinvoinnin polut hanke ja hankkeen kehitystyö (5 min)
  • Eri polkujen esittely, vinkkejä polkujen käyttöön (20 min)
  • Kysymyksiä ja keskustelua (5 min)

Yhdessä voimme pohtia myös erilaisten kokonaisuuksien toteuttamista. Sisältöä ja esitystä voidaan painottaa tiettyihin polkuihin alueiden tarpeiden mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä hankkeen suunnittelijoihin ja kysy lisää.

Suunnitellaan yhdessä juuri teidän tarpeeseen sopivin kokonaisuus.  


Tulosta hyvinvointipolkujen materiaalia käyttöösi

Kaikki materiaalit ovat maksuttomia ja vapaasti tulostettavia.

Hyvinvoinnin polut – taskukokoinen esite 80 x 140 mm

Diabetespolkujen taskukokoisen esitteen etusivulla henkilö sinisessä t-paidassa pohtivan näköisenä.

Taskukokoinen (80 x 140 mm, pdf) esite Hyvinvoinnin poluista jaettavaksi asiakkaille esim. vastaanottojen aulatiloissa tai erilaisissa tapahtumissa.

Hyvinvoinnin polut -juliste A3

Painokelpoinen värikäs juliste (A3, pdf) esim. vastaanottojen aulatiloihin, infotauluille tai erilaisissa tapahtumissa käytettäväksi.

Hyvinvoinnin polut -juliste A3

Tulostettava juliste Hyvinvoinnin poluista (A3, pdf). Julisteessa myös lyhyt tekstiosuus Hyvinvoinnin poluista. Tulosta materiaali esim. vastaanottojen aulatiloihin, infotauluille tai käytä erilaisissa tapahtumissa.

Hyvinvoinnin polut -juliste A4

Tulostettava esite Hyvinvoinnin poluista (A4, pdf). Tulosta materiaali esim. vastaanottojen aulatiloihin, infotauluille tai jaa materiaalia erilaisissa tapahtumissa.

Hyvinvoinnin polut -kuvat sähköisille infotauluille

Viesti Hyvinvoinnin poluista sähköisillä infotauluilla. Katso esimerkkikuvia ja kysy kuvista ja muista kuvamahdollisuuksista lisää. Kuvien koko 1920×1080.Hankeyhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Hyvinvointialueyhteistyön lisäksi hankkeessa on tehty yhteistyötä myös erilaisten valtakunnallisten toimijoiden kanssa. Löydät mukana olevat yhteistyökumppanit alla olevasta kuvasta.

Tutustu myös Diabetesliiton Mainio mielii -hankkeeseen diabetes.fi-sivustolla.


Hanke Innokylässä

Hankekokonaisuus Innokylässä

Tilaa hankkeen uutiskirje


Yhteystiedot

Hanketoiminta jatkuu vuoden 2024 loppuun asti. Tämän jälkeen Diabetesliitto huolehtii polkujen ylläpidosta ja päivittämisestä.

Kysy lisätietoa yhteistyöstä ja hankkeen toiminnasta (sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)diabetes.fi):

  • suunnittelija Tuulikki Salminen

Muistathan myös Diabetesliiton muut palvelut ja materiaalit