Hyppää sisältöön

Tyypin 1 diabetesta sairastavan polku

Onko sinulla tyypin 1 diabetes? Hyvinvointipolulle on kerätty luotettavaa tietoa ja omahoitoa tukevia työkaluja tyypin 1 diabeteksen eri osa-alueilta. Voit edetä koko polun läpi osa osalta tai valita vain sen osa-alueen, minkä juuri tällä hetkellä koet itsellesi ajankohtaiseksi.

Tietoa tyypin 1 diabeteksesta

Osiosta löydät tietoa tyypin 1 diabeteksesta ja LADA-diabeteksesta. Katso myös vinkkejä diabetesarkeen sekä tietoa diabeteksen aiheuttamista lisäsairauksista.

Verensokeriseuranta

Osiosta löydät tietoa verensokeriseurannasta sekä vaihtelevista verensokeriarvoista ja hypoglykemiasta ja sen hoidosta.

Liikkuminen

Osiosta löydät tietoa liikkumisen hyödyistä tyypin 1 diabetesta sairastavalle sekä muun muassa infograafin liikuntaan varautumisesta.

Ruokailutottumukset

Osiosta löydät tietoa ruokailutottumuksista sekä muun muassa tyypin 1 diabetesta sairastavalle tärkeästä hiilihydraattien arvioinnista.

Uni

Osiosta löydät tietoa unesta ja nukkumisesta sekä niiden vaikutuksesta verensokeritasapainoon. Katso myös unenhuoltovinkkejä.

Painonhallinta

Osiosta löydät tietoa painonhallinnasta ja sen vaikutuksesta muun muassa verensokeritasapainoon. Katso myös vinkkejä hyvän tavoitteen laatimiseen!

Jalkojenhoito

Osiosta löydät tietoa jalkojen omatoimisesta tutkimisesta, päivittäisestä omahoidosta sekä muun muassa jalkineiden valinnasta ja pienten ihovaurioiden hoitamisesta.

Mieliala ja jaksaminen

Osiosta löydät mielenhyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvää tietoa ja harjoitteita. Löydät myös tietoa ja tukea hoitoväsymykseen.

Suun terveys

Osiosta löydät tietoa suun hoidon kulmakivistä ja parodontiista .

Seksuaaliterveys

Osiosta löydät tietoa seksuaaliterveydestä kuten raskauden suunnittelusta, vaihdevuosista ja erektiohäiriöistä.

Sosiaaliturva

Osiosta löydät tietoa diabetesta sairastavan sosiaaliturvasta, hoitotarvikkeista ja kuntoutuksesta sekä omaishoidosta.

Diabetes ja työ

Sivulta löydät tietoa diabetesta sairastavan ammattinvalinnasta sekä muun muassa diabetestietoa työyhteisön esihenkilöille ja kollegoille.

Tukiverkot

Osiosta löydät tietoa sekä Diabetesliiton että muiden toimijoiden tarjoamista vertaistukimuodoista.