Hyppää sisältöön

Tyypin 2 diabetesta sairastavan polku

Onko sinulla tyypin 2 diabetes? Hyvinvointipolulle on kerätty luotettavaa tietoa ja omahoitoa tukevia työkaluja tyypin 2 diabeteksen eri osa-alueilta. Voit edetä koko polun läpi osa osalta tai valita vain sen osa-alueen, minkä juuri tällä hetkellä koet itsellesi ajankohtaiseksi.


Tietoa tyypin 2 diabeteksesta

Osiosta löydät tietoa tyypin 2 diabeteksen hoidosta ja hoitosuunnitelmasta sekä muun muassa verenpaineen mittaamisesta ja tyypin 2 diabetekseen liittyvistä lisäsairauksista.

Verensokeriseuranta

Osiosta löydät tietoa tyypin 2 diabeteksen verensokeriseurannan tavoitteista ja muun muassa ohjevideon verensokerin mittaamisesta.

Liikkuminen

Osiosta löydät tietoa liikkumisen vaikutuksista ja suosituksista sekä vinkkejä liikkeen lisäämiseen arjessa.

Ruokailutottumukset

Osiosta löydät tietoa ruokailutottumuksista kuten ateriarytmistä ja annoskoosta sekä erilaisia ravitsemukseen liittyviä testilaskureita.

Uni

Osiosta löydät tietoa unen vaikutuksesta tyypin 2 diabetesta sairastavan sokeriaineenvaihduntaan sekä unenhuoltovinkkejä.

Painonhallinta

Osiosta löydät tietoa muun muassa kehotietoisuudesta sekä painonhallinnan tavoitteiden laatimisesta.

Jalkojen hoito

Osiosta löydät tietoa jalkojen omahoidosta kuten kynsien leikkaamisesta, pienten ihovaurioiden hoidosta ja oikeanlaisten jalkineiden valinnasta.

Mieliala ja jaksaminen

Osiosta löydät tietoa mielen hyvinvoinnista ja harjoituksia mielen hyvinvoinnin ja stressin hallinnan tueksi.

Suun terveys

Osiosta löydät tietoa tyypin 2 diabetesta sairastavan suun terveydestä ja suun omahoidosta.

Seksuaaliterveys

Osiosta löydät tietoa tyypin 2 diabeteksesta ja seksuaaliterveydestä kuten raskaudesta, vaihdevuosista ja erektiohäiriöistä.

Sosiaaliturva

Osiosta löydät tietoa tyypin 2 hoitoon käytettyjen lääkkeiden lääkekorvauksista, hoitotarvikkeista ja kuntoutuksesta.

Diabetes ja työ

Osiosta löydät tietoa esimerkiksi tyypin 2 diabetesta sairastavan työkyvyn tukemisesta sekä vinkkejä vuorotyössä jaksamiseen.

Tukiverkot

Osiosta löydät tietoa erilaisista Diabetesliiton ja muiden toimijoiden tarjoamasta vertaistuesta tyypin 2 diabetesta sairastaville.